Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

HISTORIA

 

Väst-Nylands Ryttare rf

Väst-Nylands Ryttare r.f. (V-NR) on Suomen vanhimpia ratsastusseuroja. Seura perustettiin Dragsvikin varuskunnassa 24.3 1946. Aloitteen seuran perustamisesta tekivät eversti R. Wiberg, everstiluutnantti S. Gyllenbögel, majuri A.S.Tigerstedt ja talonomistaja S.Bergström. Seuraan liittyi heti yli 100 seniorijäsentä ja 50 junioria. Väst-Nylands Ryttare oli alkuvuosinaan huomattava ratsastusseura, sillä tuohon aikaan SRL:n seuroissa oli kaiken kaikkiaan noin 1800 ratsastajaa.

Seuran toiminta alkoi heti vilkkaana ja ensimmäinen ratsastuskurssi järjestettiin jo kuukauden kuluttua seuran perustamisesta eli18.-28.4.1946. Ratsastuksen tasoa pyrittiin kohottamaan järjestämällä yhteisiä ratsastusleirejä Kenttäratsastusseuran ja Helsingin ratsastajien kanssa. Leireillä toimi opettajana mm. majuri Y. Bytzow.

Ensimmäiset suuret kilpailunsa Väst-Nylands Ryttare järjesti 16.-17.8.1947. Kilpailujen ohjelmassa oli kaksi helppoa kouluratsastusluokkaa, neljä helppoa ja yksi keskivaikea esteluokka sekä kaksi helppoa ja yksi vaikeampi kenttäratsastusluokka. Majuri Tigerstedt voitti näissä ensimmäisissä kilpailuissa kenttäratsastuksen ja saavutti kenttäratsastuksen Suomen mestaruuden vuonna 1950. Tigerstedt oli myös ensimmäisiä valiomerkkien saajia vuoden 1949 maastoratsastuksessa.

Seuran vahvuutena sen alkuvuosina olivat ennen kaikkea kenttäratsastus ja esteratsastus. Maineikkaimpiin V-NR:n kenttäratsastajiin kuului Kurt Lindeman, joka oli tuli vuonna 1958 modernin viisiottelun maailmanmestaruuskilpailuissa toiseksi ja voitti kenraali Mannerheimin kenttäratsastuskilpailun (SM) vuonna 1961.Esteratsastuksessa Väst-Nylands Ryttaren ratsastajat saavuttivat myös hyviä tuloksia. Vuonna 1950 voitti vänrikki H. Kahelin hevosella Uskoton Suomen mestaruuden suomenhevosluokassa.

Väst-Nylands Ryttaren ratsastajat osallistuivat seuran alkuvuosina monipuolisesti ratsastuksen eri lajeihin. Este-, koulu- ja kenttäratsastuksen lisäksi järjestettiin omia kilpailuja ja osallistuttiin mm. laukkakilpailuihin, hiihtoratsastukseen ja vikellykseen.

Hubertus- ratsastus järjestettiin myös vuosittain, samoin kuin rekiretkiä ja ratsastusnäytöksiä.

Seuran jäsenmäärä väheni niin, että vuonna 1961 Väst-Nylands Ryttare oli pienimpien ratsastusseurojen joukossa 49 jäsenellään. Toimintaa ei ollut lainkaan vuosina 1982-1990.Helmikuussa 1990 seura käynnistettiin uudelleen Kai Bogdanoffin aloitteesta, mutta vasta vuodesta 1995 alkaen seuran toiminta on vilkastunut.

Uusi, uljas suurseura sai alkunsa syksyllä 2003, kun vuonna 1968 perustettu Raseborgs Ryttare päätettiin lakkauttaa. Väst-Nylands Ryttare pääsi hetkessä Suomen viiden suurimman ratsastusseuran joukkoon.

Väst-Nylands Ryttaren tämän päivän vahvuudet löytyvät esteratsastuksesta . Meillä löytyy myös lupaavia ratsukoita sekä koulu- , kenttä- että valjakkopuolella. Seura järjestää vuosittain useampia kilpailuja niin koulu- että estepuolella. Tämän lisäksi pyrimme järjestämään erilaista toimintaa myöskin niille jäsenille jotka eivät kilpaile.